UKRAJINA SE SPREMA ZA RAT! Rusija upozorila NATO zbog "pumpanja" oružja u Donbas
Foto: Ilustracija

"Specijalna monitoring misija OEBS registruje da Kijev prebacuje na istok zemlje teško naoružanje, uključujući artiljerijsko naoružanje velikog kalibra i oklopna vozila, a nastavlja se i primena bespilotnih letelica", navela je Zaharova na redovnom brifingu za novinare.

Zaharova je naglasila da je NATO nastavio da snabdeva Ukrajinu oružjem i Moskvu ta situacija zabrinjava, prenosi Sputnjik.

"Razvoj događaja u toj zemlji uz podršku NATO koji prosto pumpa oružjem Ukrajinu, koja je u stanju građanskog rata, i dalje zabrinjava. Kijev nagomilava snage na liniji razdvajanja u Donbasu“, upozorila je ona.

Kako je rekla, Moskva je uznemirena informacijama da se u Ukrajini u opticaju nalazi pet miliona komada neregistrovanog naoružanja.

"Imajući u vidu uzavrelu nacionalističku atmosferu zabrinjava informacija Državnog tužilaštva Ukrajine o tome da u zemlji u opticaju ima pet miliona komada neregistrovanog naoružanja“, istakla je ona.

Zaharova je rekla i da Rusija poziva Kijev da ne sabotira Minske sporazume i da prekine sa masovnim kršenjem ljudskih prava.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading