BOLNA VEST ZA ZAPAD Moskva ne menja stav o saradnji sa ovom državom
YouTube/ Printscreen

Odlučnost Rusije da unapredi višestruko partnerstvo sa Severnom Korejom ostaje nepromenjena, poručio Zinovjev

Stav Severne Koreje o ruskoj Specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini pomogao je da se otvori novo poglavlje u odnosima između Moskve i Pjongjanga, izjavio je direktor Prvog azijskog odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Georgij Zinovjev.

- Posebno smo zahvalni našim korejskim prijateljima na poštenom, razumnom, mudrom i perspektivnom stavu, koji su zauzeli nakon pokretanja Specijalne vojne operacije u Ukrajini i na velikoj podršci koja je pružena našoj zemlji - rekao je on na prijemu u ambasadi Severne Koreje povodom 74. godišnjice potpisivanja sporazuma o ekonomskoj i kulturnoj saradnji između Moskve i Pjongjanga.

- To je otvorilo novo poglavlje koje će, siguran sam, biti zapisano u istoriji naših odnosa zlatnim slovima - dodao je Zinovjev, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, Severna Koreja nastavlja da pruža sveobuhvatnu podršku Rusiji.

Kako je istakao, odlučnost Moskve da unapredi višestruko partnerstvo sa Pjongjangom ostaje nepromenjena, a odnosi sa Severnom Korejom "imaju trajnu vrednost".

Ambasador Severne Koreje u Moskvi Sin Hong Čol istakao je sposobnost ruske privrede da se odupre pritisku Zapada.

- Drago nam je što je Rusija, uprkos sankcijama i pritiscima Sjedinjenih Država i drugih zapadnih zemalja, uspela da obezbedi socijalnu i ekonomsku stabilnost i poveća blagostanje naroda -  istakao je severnokorejski ambasador.

On je ruskom narodu poželeo dalji uspeh u, kako je naveo, borbi da zaštiti suverenitet, teritorijalni integritet i stratešku stabilnost zemlje pod vođstvom predsednika Vladimira Putina.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading