PUTIN NAJAVIO NOVU EPOHU! "Moramo sprečiti raskol u društvu"
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Jedinstvo našeg naroda bilo je i ostaje i dalje glavna snaga Ruske Federacije, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin na sednici Ministarstva unutrašnjih poslova. Predsednik je dodao da je borba protiv ekstremizma jedan od prioriteta Rusije u narednom periodu.  

Na sastanku tokom kojeg su sumirani rezultati rada ministarstva za prošlu godinu, ali i utvrđeni prioriteti za ovu, predsednik je poručio da ministarstvo treba da dodatno obrati pažnju na što potpuniju integraciju četiri nova regiona Ruske Federacije u rad ministarstva, kako bi svaki građanin bio siguran u svoju bezbednost. 

Ipak, bez obzira na to što je tokom prošle godine došlo do poboljšanja mnogih pokazatelja, među kojima su i oni koji se odnose na broj potpuno razotkrivenih zločina u zemlji, Rusija se, kako je kazao, 2022. godine suočila sa povećanim brojem slučaja ekstremizma.

Zbog toga, predsednik je naredio da se "suzbiju sve provokacije i nezakonite ulične akcije koje imaju za cilj da izazovu raskol u društvu".

Naglasio je da je potrebno uložiti i više napora u borbu protiv droge, kao i da bi ministarstvo trebalo da obrati više pažnje na maloletničku delikvenciju.

Putin je skrenuo pažnju i na to da je tokom 2022. bilo zabeleženo čak pola miliona slučajeva informatičkih prestupa, što je, zapravo, četvrtina svih krivičnih prekršaja koji su bili registrovani tokom tog perioda. 

Ipak, predsednik Rusije je u celini vrlo pozitivno ocenio rad Ministarstva unutrašnjih poslova uprkos činjenici da "živimo u teškim vremenima". 

Ministar unutrašnjih poslova Ruske Federacije Vladimir Kolokoljcev dodao je da je država tokom protekle godine privela na stotinu pripadnika različitih ukrajinskih  nacionalističkih grupacija na novim teritorijama, dok su tri organizacije u Rusiji bile označene kao terorističke, a njih 11 proglašene za ekstremističke.

Udvostručen je i broj migranata koji je tokom navedenog perioda bio deportovan iz zemlje, a za dobijanje ruskog pasoša se, kako je otkrio, prijavilo više od 800.000 građana novih regiona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading