RUSI IMAJU VELIKI PROBLEM NA FRONTU! Bivši oficir FSB otkriva kako NATO štiti ključne resurse ukrajinskih snaga
Foto: EPA/EPA Russian Defence Ministry Press

Veteran ruske vojske Igor Girkin, poznatiji pod nadimkom Strelkov, tvrdi da rusko oružje ne može da ošteti logistiku kojom se Ukrajini doprema zapadno naoružanje

On to objašnjava tvrdnjom da Rusija ima manje precizno oružje od zapadnog naoružanja prebačenog u Ukrajinu koje u ovom trenutku ima punu satelitsku podršku SAD i NATO. Kao primer naveo je činjenicu da su Oružane snage Ukrajine do sada bile u stanju da pogađaju mostove, a Rusi nisu.

Girkin je, već po tradiciji, "okrpio" mogućnosti ruske vojske, navodeći kao kontraprimer akcije koje izvode Ukrajinci.

"Cela satelitska konstelacija Sjedinjenih Država i NATO-a radi za ukrajinske rakete, za HIMARS. Zato su, kada su pogodili most Antonovski kod Hersona, sasuli 20 projektila na isto mesto sa tačnošću do metar. Međutim, mi to nemamo. Ne možemo da pogodimo tačku našim 'ultra preciznim' projektilima, kao što radi HIMARS, čak ni sa relativno kratke udaljenosti", odgovorio je Strelkov.

Girkin je veteran ruske vojske i bivši oficir Federalne službe bezbednosti (FSB). Odigrao je ključnu ulogu u pripajanju Krima Rusiji 2014, a kasnije i u ratu u Donbasu kao organizator oružanih grupa u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

Tokom ruske invazije na Ukrajinu 2022. godine, Girkin se aktivira u ulozi "milblogera", tj. vojnog blogera, zauzimajući snažan proratni stav, ali žestoko kritikujući rusku vojsku zbog onoga što je video kao nesposobnost i „nedovoljnost“.

U oktobru 2022. pridružio se dobrovoljačkoj jedinici koja se borila protiv ukrajinskih snaga. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading