"MALO SU NERVOZNI" Peskov isprozivao ceo NATO pakt!
EPA

Nervoza članica NATO vojne alijanse raste, primetio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Sve ovo pravno balansiranje koje sada vidimo i razmena izjava između evropskih prestonica, uključujući i Varšavu koja preti Berlinu međunarodnom izolacijom, sve to ukazuje na nervozu među članicama Alijanse koja stalno raste", rekao je Peskov, komentarišući razgovore NATO-a o snabdevanju tenkova Ukrajini.

Ranije je zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Arkadijuš Muljarčik rekao da će Nemačka pasti u međunarodnu izolaciju ako ne pristane na isporuku tenkova "leopard" Ukrajini.

"Sukob podstiču sve zemlje koje, direktno ili indirektno učestvuju u isporuci naoružanja Ukrajini, a nažalost će ukrajinski narod plaćati cenu za pseudopodršku koja podrazumeva isporuke zapadnog naoružanja", rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, narod Ukrajine će stradati zbog postupaka Zapada.

"Glavna stvar je da će ukrajinski narod morati da plati za sve ove akcije, za svu ovu pseudopodršku", zaključio je on.

Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Ministarstvo spoljnih poslova RF saopštilo je da se zemlje NATO-a "igraju vatrom" kada isporučuju oružje Ukrajini, a kako je ranije izjavio Peskov, pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora, već ima negativan efekat.

Nema uslova za pregovore

Trenutno nema uslova za pregovore između Rusije i Ukrajine, ni de fakto ni de jure, rekao je portparol Kremlja.

"Čujemo izjave iz Kijeva i znamo za pravno obrazloženje zbog kojeg su pregovori sa ukrajinskim režimom nemogući. Dakle, jednu stvar definitivno možemo da zaključimo – nema uslova za pregovore", rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li je došlo vreme za pregovore između Rusije i Ukrajine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading