"RUSIJA SE SPREMA ZA DRUGI RAT"
Foto: Alo/Foto: Alo!/ilustracija

Na sednici Vojnog komiteta načelnika odbrane sa vojnim rukovodstvom Alijanse, Džoana je rekao da zemlje NATO moraju više da ulažu u odbranu, pojačaju industrijsku proizvodnju i iskoriste nove tehnologije kako bi se pripremile za buduće ratove, prenosi Rojters.

"Nema naznake da su se ciljevi ruskog predsednika Vladimira Putina promenili. Godina pred nama će biti teška i moramo da podržavamo Ukrajinu koliko god bude potrebno", rekao je Džoana, koji tvrdi da je Rusija mobilisala više od 200.000 dodatnih vojnika. 

Načelnik generalštaba vojske SAD Mark Mili, sastao se danas sa glavnim vojnim oficirom Ukrajine, generalom Valerijem Zalužnijem, na nepoznatoj lokaciji u jugoistočnoj Poljskoj, u blizini ukrajinske granice.

"NAŠA POBEDA JE NEIZBEŽNA" Putin: Obezbeđena je! (VIDEO)

Očekuje se da će Zalužnijevu zabrinutost preneti drugim vojnim učesnicima na sastanku. Milijev sastanak sa Zalužnijem je brzo dogovoren kada je juče postalo jasno da neće moći lično da prisustvuje sednicama NATO-a.

Očekuje se da će sutra prisustvovati putem video konferencije.

Milijev portparol, pukovnik Dejv Batler, rekao je da Mili planira da šefovima NATO opiše "taktičke i operativne uslove na bojnom polju u Ukrajini i koje su vojne potrebe za to".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
milan lala

18.01.2023 15:06

Vase podrske naci rezimu u Kievu na duge staze nece biti posto ce Rusija do aprila meseca da rasturi Kievske naciste i primora Kiev na bezuslovnu kapitulaciju.