KADIROV NIKAD JASNIJI Rusija - redak primer pravne države, a islam je njen sastavni deo
Foto: Ilustracija

"U Rusiji je proslavljen zaista značajan datum, 1.100 godina od prihvatanja islama u Volškoj Bugarskoj. Za sve nas ovaj praznik je od velikog značaja. Danas je islam sastavni deo Rusije. Ovde, rame uz rame sa drugim verskim zajednicama, skoro 15 miliona muslimana mirno koegzistira. Naravno, ovaj fenomen se može nazvati jedinstvenim, a Rusija je redak primer istinske pravne države", napisao je Kadirov na Telegramu.

 

 

Čečenski lider je naveo da se "zahvaljujući kompetentnoj i dalekovidoj politici ruskog predsednika Vladimira Putina, prava svakog muslimana strogo čuvaju i štite na svim nivoima".

"Predsednik Putin je više puta istakao doprinos muslimana sveobuhvatnom razvoju zemlje, kao i jačanju državnog suvereniteta. Naš aktivan građanski stav, istinski patriotizam i moralni principi zasnovani na kanonima islama doneli su nam čast i poštovanje među sledbenicima drugih vera i nacionalnosti", zaključio je Kadirov.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
mo

12.12.2022 07:18

ma nije vjera problem nego prodane duše ko naši muslimani (elita) ovde u bosni kojima su engledi i austrijanci bliži od srba ... i to tako već 150 godina ...