RUSIJA U PLAMENU! Vatrena stihija se širi, kod Moskve odjekivale i eksplozije?! (VIDEO)
Foto: Printscreen

U fabrici guma u ​​ruskom gradu Barnaulu izbio je veliki požar, koji je lokalizovan nakon što je zahvatio površinu od hiljadu kvadratnih metara, prenose ruski mediji. Snimak požara se širi društvenim mrežama.

Požar je izbio u Altaji, fabrici koja proizvodi gume za avione i vojnu opremu, jutros oko 5 sati po našem vremenu. Lokalizovan je nakon pet sati borbe s vatrom. U gašenju je učestvovalo 110 vatrogasaca sa 33 vozila, a gašenje su otežavale niske temperature i jak dim.

 

 

Tri osobe su spasene iz fabrike. Nema informacija o smrtnim slučajevima. Uzrok požara još nije saopšten, a lokalno tužilaštvo je pokrenulo istragu.

Jutros se zapalio i tržni centar u blizini Moskve

Vatra je rano jutros zahvatila i jedan od najvećih tržnih centara u Podmoskovlju. Deo konstrukcije centra se urušio, što je otežavalo vatrogascima da ugase vatru, prenosi Rojters. Tržni centar Mega nalazi se u Himkiju, a požar se proširio na površinu od oko 7.000 kvadratnih metara. Eksplozije se mogu videti i na snimcima koji su počeli da se šire društvenim mrežama. Za sada nema izveštaja o povređenima.

 

 

- Vatrogasci gase požar na površini od 7.000 kvadratnih metara u okolini Moskve - objavio je ruski ministar za vanredne situacije na Tviteru.

U prvom izveštaju zvanične novinske agencije TASS navodi se da je "u hipermarketu OBI u tržnom centru Mega Himki došlo do eksplozije, nakon čega je usledio požar". Isti izvor navodi tvrdnje hitnih službi prema kojima je izvor požara navodno kratak spoj. S druge strane, državna agencija RIA piše da je požar bio podmetnut.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading