PLAN "NOJEVA BARKA" Putinov bivši pomoćnik tvrdi: Predsednik se sprema za svrgavanje i evakuaciju, evo gde!
Foto: EPA/LUKAS BARTH-TUTTAS

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegovo blisko okruženje već imaju plan za beg iz zemlje ako stvari krenu po zlu, tvrdi bivši pomoćnik ruskog predsednika. Abas Galjamov, bivši Putinov pisac govora, izneo je zapanjujuću tvrdnju na Telegramu rano u sredu, citirajući neimenovani izvor za koji je naveo da ima ‘insajderske‘ informacije o celoj stvari, prenosi Jutarnji

"Kao što naziv govori, reč je o potrazi za novom državom u koju bi se moglo otići u slučaju da u domovini postane neugodno. Okruženje predsednika ne isključuje da će izgubiti rat, biti svrgnut s vlasti, da će se morati hitno negde evakuisati", napisao je Galjamov.

Rat u Ukrajini, 289. dan - Alo.rs

Putinov najuži krug najpre je razmatrao plan evakuacije u Kinu, tvrdi Galjamov, ali su naknadno malo bolje razmislili o tome, zbog bojazni da su šanse za "saradnju" Kineza vrlo ‘mršave‘, pogotovo zato što oni preziru ‘gubitnike‘. Sada je, kako je rekao, fokus na Argentini ili Venecueli. Kako kaže, Putinov saveznik Igor Sečin trenutačno razmatra plan evakuacije upravo u Venecuelu.

Poželjni ostrvo Margarita, Ekvador, Paragvaj...

Plan je toliko daleko odmakao, kaže Galjamov, da je Sečinova "desna ruka" u energetskom divu Rosnjeftu "službeno dala ostavku" kako bi se bavila tom stvari "na licu mesta".

Pozivajući se na dva izvora bliska predsedničkoj administraciji i izvor u Rosnjeftu, Telegram kanal Možem Objasnit (U prijevodu - Mogu Objasniti) takođe javlja da su visoki ruski zvaničnici već počeli kupovati nekretnine i raditi na dobijanju prava boravka u Venecueli. Oni niže rangirani u predsedničkoj administraciji i ruskoj vladi, prema istom izvoru, traže prebivalište u Ekvadoru, Paragvaju i Argentini.

Konkretno, citiran je izvor koji je navodno rekao da su se ruski zvaničnici domogli vlasništva na ostrvu Margarita u Venecueli, uvereni da će tamo biti sigurni od izručenja. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Fraza

09.12.2022 13:43

Rat se ne vodi samo navojnim polju nego i propagandno dali neko veruje?? u ovo ja ne.

db

09.12.2022 15:15

Koja gomila gluposti je napisana u članku neke zapadne fabrike izmeta!

Realno

09.12.2022 18:59

Halucinacije nekog bezvrednog izdajnika u jos bezvrednijim nato WC tabloidima, nikad cuo za 'Daily Beast' (Dnevna Zver??). A onda njih prenosi ustaski Jutarnji.