PUTIN OTKRIO KOLIKO ĆE TRAJATI RAT U UKRAJINI Spomenuo i nuklearni rat
Foto: Alo/ilustracija

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da raste rizik od nuklearnog rata, ali da Moskva drži konce u svojim rukama, preneo je Rojters.

On je dodao i da Rusija gleda na svoj nuklearni arsenal isključivo kao na defanzivni instrument odvraćanja. Putin je poručio da bi Rusija branila svoju teritoriju i njene saveznike "svim raspoloživim sredstvima", dodaući da je Vašington, a ne Moskva, postavio "taktičko" nuklearno oružje u drugim zemljama.

On je istakao i da bi ruska vojska mogla dugo da se bori u Ukrajini, ali da u ovom trenutku ne vidi potrebu da mobiliše dodatne vojnike.

"Što se tiče trajanja specijalne vojne operacije, pa, naravno, ovo može biti dug proces", rekao je Putin.

Govoreći o mobilizaciji, ruski predsednik je saopštio da se od 300.000 mobilisanih, u zoni specijalne vojne operaciji nalazi 150.000 ljudi, a da 77.000 njih direktno učestvuje u borbenim dejstvima.

Ponovio je i stav da Rusija nije imala izbora osim da vojno interveniše u Ukrajini, rekavši da su tamo "prozapadni revolucionari započeli rat tamo 2014. godine, kada je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič svrgnut posle višenedeljnih uličnih protesta".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

Komentari (0)

Loading