PUTIN OTKRIO KOLIKO ĆE TRAJATI RAT U UKRAJINI Spomenuo i nuklearni rat
Foto: Alo/ilustracija

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da raste rizik od nuklearnog rata, ali da Moskva drži konce u svojim rukama, preneo je Rojters.

On je dodao i da Rusija gleda na svoj nuklearni arsenal isključivo kao na defanzivni instrument odvraćanja. Putin je poručio da bi Rusija branila svoju teritoriju i njene saveznike "svim raspoloživim sredstvima", dodaući da je Vašington, a ne Moskva, postavio "taktičko" nuklearno oružje u drugim zemljama.

On je istakao i da bi ruska vojska mogla dugo da se bori u Ukrajini, ali da u ovom trenutku ne vidi potrebu da mobiliše dodatne vojnike.

"Što se tiče trajanja specijalne vojne operacije, pa, naravno, ovo može biti dug proces", rekao je Putin.

Govoreći o mobilizaciji, ruski predsednik je saopštio da se od 300.000 mobilisanih, u zoni specijalne vojne operaciji nalazi 150.000 ljudi, a da 77.000 njih direktno učestvuje u borbenim dejstvima.

Ponovio je i stav da Rusija nije imala izbora osim da vojno interveniše u Ukrajini, rekavši da su tamo "prozapadni revolucionari započeli rat tamo 2014. godine, kada je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič svrgnut posle višenedeljnih uličnih protesta".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading