"JOŠ IMATE ŠANSU" Lavrov dao poslednje upozorenje Evropi!
Printscreen

Lavrov je, na forumu "Primakov ridings", rekao da EU još ima sve mogućnosti da bude ravnopravan deo multipolarnog sveta, ali da bi pre toga morala da shvati da ne mora stalno da povlađuje SAD.

Lavrov je ocenio da Indija, Brazil, zemlje Persijskog zaliva, kao i regionalne organizacije u Africi i Latinskoj Americi imaju više razloga da budu deo multipolarnog sveta, njegov ravnopravan deo, nego EU, preneo je TASS.

Lavrov je istakao da Evropa ima interese koji se ne poklapaju sa interesima SAD i da Evropa ne može da brani svoje interese.

Prema njegovim rečima, to potvrđuje poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona Vašingtonu.

Rusija će biti spremna da vodi ozbiljan dijalog sa zapadnim zemljama kada tamo na vlast dođu ljudi koji ne razmišljaju ograničeno, već sveobuhvatno, rekao je Lavrov, podsećajući da je Zapad prestao da sarađuje sa Moskvom.

Lavrov je istakao da Rusija tu situaciju ne smatra tragičnom, kao i da veruje da je to tragedija za zapadnu civilizaciju, zapadni sistem svetskog poretka koji se oslanja na principe globalizacije koje su postavili Amerikanci.

"Primakov ridings" je međunarodni forum stručnjaka, diplomata i donosilaca odluka posvećen sećanju na ruskog akademika i državnika Jevgenija Primakova koji je preminuo 2015. godine.

Komentari (0)

Loading