PUTIN NEĆE NASESTI NA PODVALU Zapadne zemlje liče na Sovjetski Savez u poslednjim godinama postojanja
EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Prema ekspertu, ekonomska situacija se pogoršava u zapadnim zemljama. Situacija u ovim zemljama podseća na Sovjetski Savez u poslednjim godinama njegovog postojanja.

Vlasti SSSR-a su se zabavljale iluzijama o mogućnosti postizanja sporazuma sa zapadnim liderima, objašnjava on. Sada se ova situacija ponavlja, ali sada su protivnici Moskve svesni svoje izgubljene pozicije, jer ruske vlasti neće ponoviti greške iz prošlosti, smatra ekspert.

Podsećamo, istoričar i publicista Srđa Trifković izjavio je nedavno da se nada da do nikakvih pregovora između Rusije i Ukrajine neće doći dok ne dođe do bitnog pomaka na bojnom polju.

– U ovom trenutku u tim pregovorima jedno je sigurno: da bi se kolektivni Zapad svojski trudio da Ruse prevede žedne preko vode. To smo videli i sa „Minskom 2”, za koga je bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko priznao da je bio samo oblik dobijanja vremena i da njima nijednog trenutka nije ni na pamet palo da taj dogovor ispoštuju – rekao je Srđa Trifković za jutarnji program Hepi TV.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading