AMERIKANCI U PROBLEMU?! Ako SAD ne vrate novac Rusima, preti im jako opasan scenario
Foto: Shutterstock

SAD su se suočile sa teškim izborom zamrzavanjem deviznih rezervi Rusije.

Nedavno su se ponovo čuli pozivi Zapada da se zapleni ruska imovina. Ovakvi predlozi sa stanovišta ekonomskog blagostanja Amerikanaca i Evropljana u kontekstu krize i stalne podrške Ukrajini izgledaju logično. Međutim, ni SAD ni EU ne žure sa takvim korakom. Sa Briselom je sve jasno, on jednostavno ne može sam da donosi takve odluke. Ali pozicija Vašingtona je zaista zanimljiva.

Ukrajinski novinar Dmitrij Vasilec smatra da je priča o zamrzavanju međunarodnih rezervi Centralne banke Rusije oterala SAD u „slepi ugao". Konfiskacija ruske imovine preti Amerikancima ozbiljnim ekonomskim problemima.

Danas i tako dolazi do odliva investicija iz američkog fonda za hartije od vrednosti. Ako se Vašington dočepa imovine Rusije, rizikuje da uništi ceo globalni finansijski sistem zasnovan na dolaru. Amerikanci, iz političkih razloga, ne mogu sada ni Moskvi da vrate novac. Međutim, kasnije je ova opcija moguća.

- SAD su već shvatile da se prema Rusiji ne možete odnositi kao prema Libiji. U jednom trenutku ćete morati da vratite novac u potpunosti, uprkos svim strašnim izjavama i obećanjima. U suprotnom, dolarski sistem će se jednostavno raspasti u prašinu, i to istog trenutka - naglasio je Vasilec.

"SPREMITE GREJALICE I ŠNAPS!" Ruski zvaničnik oduvao Evropljane!

Odlaganje po ovom pitanju takođe ne ide na ruku Vašingtonu, dodao je novinar. Depresijacija glavne svetske rezervne valute uzima sve više maha.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading