PUTIN SADA IMA PROBLEM
Foto: EPA/Foto: EPA/Mikhail Metzel Kremlin Pool

Jedna je struja, a druga rezultati američkih međuizbora.

Struja je važna jer je povezana s protivraketnom odbranom, rekao je Kamenjecki, a komentarisao je i upozorenje koje je stanovnicima Kijeva poslao gradonačelnik Vitalij Kličko, poručivši im da budu spremni da odu iz grada zbog oštećene infrastrukture i problema sa snabdevanjem strujom.

"Naš gradonačelnik je poznat po tome da daje dosta čudne izjave. On nije rekao baš kako su preneli strani mediji. Ne radi se o izlasku stanovnika Kijeva iz grada, o napuštanu Kijeva, nego gradski čelnici razmatraju sve opcije u slučaju da se dodatno ošteti infrastruktura. Za sada veći deo građana ostaje u Kijevu, najavljene su popravke infrastrukture. Deo stanovnika je zaista otišao, a ostali se spremaju za nestašicu struje. Situacija je malo drugačija nego što je rečeno", istakao je on.

 

 

"Problema stvarno ima. U različitim delovima grada, struja nestaje u različito vreme. Sinoć mi je nestanak struje prekinuo predavanje, bojim se da se ne prekine i naš razgovor sad. Kad nema struje, ne rade veće prodavnice, a u manjim se može kupovati samo za gotovinu", dodaje Kamenjecki.

Prema njegovim rečima u zgradama ne rade liftovi, ali na primer gradski prevoz radi. Metro vozi normalno. Vrtići i škole rade kao i obično, bolnice se snabdevaju strujom bez prekida.

Profesor Kamenjecki misli i da će SAD nakon izbora morati da revidiraju pomoć koju šalju Ukrajini. Ali, smatra da prekida pomoći neće biti.

Govoreći o poziciji ruske politike, kaže da Rusi imaju komplikacije, što se vidi u pokušajima da nabavljaju oružje u zemljama poput Irana.

 

 

"Za Ukrajinu bi bio problem ako bi Iran isporučio balističke projektile koje Rusija traži. Rusija ima dovoljno problema i s mobilizacijom i s ponašanjem vojnika na ratištu."

"Naša je vojska sinoć zarobila 20-ak vojnika iz moskovskog regiona koji su bili gladni, nisu imali šta da jedu. Žalili su se da su ih svi napustili, to se dogodilo u Luganjskoj oblasti. Putin sada ima problema na ratištu i sa održavanjem linije na jugu, severu i severoistoku. Sve će biti jasno kad se nastave borbe", smatra ovaj profesor.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Nikola

08.11.2022 17:24

Sad su i profesori ratni stručnjaci.

Srecko

08.11.2022 17:34

Kako Ukrajinci sve znaju pa to je strasno.