NAJVEĆI TERORISTI IZLAZE NA VIDELO! Rusija izlazi sa zvaničnim podacima, država koja seje terorizam će biti ogoljena!
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

"Rusija namerava da skrene pažnju svetske zajednice, uključujući i Savetu bezbednosti UN, na seriju terorističkih napada na Rusku Federaciju u Crnom i Baltičkom moru, uključujući i umešanost Velike Britanije u njih", rekla je Zaharova za TASS.

Velika Britanija je ranije danas demantovala ruske tvrdnje da su pripadnici britanske mornarice digli u vazduh gasovode Severni tok prošlog meseca, nazvavši to "lažnim tvrdnjama epskih razmera".

 

 

"Da bi umanjili njihovo pogubno rukovođenje nelegalnom agresijom na Ukrajinu, rusko Ministarstvo odbrane pribegava plasiranju lažnih tvrdnji epskih razmera", saopštio je portparol britanskog ministarstva odbrane, preneo je Rojters.

On je dodao da "ova najnovija izmišljena priča više govori o argumentima kojima se služi ruska vlada nego o Zapadu", navela je britanska agencija.

Ministarstvo odbrane Rusije prethodno je saopštilo da su pripadnici Ratne mornarice Velike Britanije učestvovali u planiranju i realizaciji terorističkog napada u Baltičkom moru 26. septembra kada su oštećeni gasovodi "Severni tok" i "Severni tok 2".

Saopšteno je da su, pored toga, oni rukovodili napadom na Sevastopolj uz pomoć dronova koji je izveden jutros.

Prema informacijama ruskog Ministarstva, britanski stručnjaci iz grada Očakov, Nikolajevska oblast, učestvovali su u planiranju napada devet dronova i sedam autonomnih pomorskih bespilotnih aparata na ruske brodove Crnomorske flote i civilna plovila, koji su se nalazili na spoljnim i unutrašnjim sidrištima u bazi u Sevastopolju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading