RUSIJA UPRLA PRSTOM U VELIKU BRITANIJU "Učestvovali u planiranju, obezbeđenju i sprovođenju terorističkog akta"
EPA

U zvaničnom saopštenju ruskog Ministarstva odbrane navodi se da su "predstavnici njene Ratne mornarice organizovali i učestvovali u terorističkom napadu u Baltičkom moru 26. septembra kada su oštećeni gasovodi "Severni tok" i "Severni tok 2".

"Osim toga, oni su rukovodili napadom na Sevastopolj uz pomoć dronova koji je izveden jutros kada je ukrajinska vojska izvela "teroristički napad" na brodove Crnomorske flote i civilne brodove koji su se nalazili na spoljnim i unutrašnjim sidrištima u bazi u Sevastopolju", navodi se u saopštenju na zvaničnom Telegram kanalu ruskog MO.

 

 

"Prema dostupnim informacijama, predstavnici ove jedinice Britanske mornarice učestvovali su u planiranju, podršci i sprovođenju terorističkog čina u Baltičkom moru 26. septembra radi podrivanja gasovoda Severni tok 1 i Severni tok 2 ", rekao je portparol Ministarstva Igor Konašenkov ne pružajući dokaze za ove tvrdnje.

Britansko Ministarstvo odbrane odbacilo je ove tvrdnje Rusije da su njeni specijalci učestovali u napadima na gasovode Severni tok i rusku Crnomorsku flotu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading