RUSKI AMBASADOR U VAŠINGTONU Američke vlasti treba svo nuklearno oružje da iz Evrope da vrate u zemlju i eliminišu sva skladišta
Foto: Printscreen

- Još jednom pozivam Vašington da vrati svo nuklearno oružje raspoređeno u inostranstvu na nacionalnu teritoriju, da eliminiše stranu infrastrukturu za njihovo skladištenje i održavanje. Osim toga, da prekine praksu testiranja upotrebe takve municije uz učešće vojnog osoblja ne- nuklearne države u okviru NATO „zajedničkih nuklearnih misija“ suprotno osnovnim principima NPT (Ugovor o neširenju nuklearnog oružja. – pribl. ur.) - rekao je Antonov.

Napad na supruga Nensi Pelosi je užasan - Alo.rs

Tako je prokomentarisao objave u lokalnim medijima prema kojima SAD mogu da smanje vreme isporuke Evropi prvih modernizovanih nuklearnih bombi B61-12. Prema rečima ambasadora, zbog svoje blizine granicama Rusije, B61-12 dobijaju strateški značaj, uprkos ograničenoj moći i pokušajima Amerikanaca da ih svrstavaju u taktičku klasu.

Detalji razgovora Đorđe Meloni sa Bajdenom - Alo.rs

Diplomata je naglasio da ruski arsenal naoružanja slične klase ne predstavlja pretnju za SAD, uprkos „spekulacijama“ da je višestruko veći od američkog.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading