"TO JE BEZOBRAZLUK!" Putin potkačio NATO pakt: Jednostavno su nas oterali dovraga!
Tanjug/Ap

Govoreći o situaciji u Ukrajini, Putin je nazvao istorijskom činjenicom to što su Rusi i Ukrajinci jedan narod. Na pitanje da li se može nazvati građanskim ratom to što se dešava između Rusije i Ukrajine, on je odgovorio: "Donekle, da".

Kako je rekao, nije Rusija dovela do današnje situacije i događaja u Ukrajini, nego Zapad.

- Nismo mi, nego je upravo Zapad doveo do današnje situacije, do toga što se dešava u Ukrajini. Jesmo li mi izvršili tamo državni udar koji je doveo do niza tragičnih događaja, uključujući našu specijalnu vojnu operaciju - upitao je Putin, obraćajući se na diskusionom forumu "Valdaj".

Tanjug/Ap

 

On je dodao da je širenje NATO-a bilo neprihvatljivo za Rusiju: „svi naši pokušaji da im predočimo tu misao su ignorisani, jednostavno su nas oterali dovraga“.

Putin je nazvao bezobrazlukom otvoreno priznanje Zapada da su finansirali puč u Ukrajini 2014. godine.

- Težnju zemalja demokratiji u međunarodnim poslovima Zapad naziva podrivanjem liberalnog poretka zasnovanog na pravilima, pokreće trgovinske ekonomske ratove, sankcije, bojkote, obojene revolucije, sprema i realizuje razne vrste državnih udara. Jedan od njih je doveo do tragičnih posledica u Ukrajini 2014. godine. Oni su to podržali. Rekli su koliko su novca potrošili na taj državni udar. To je jednostavno bezobrazluk - rekao je Putin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading