KOLIKO ČESTO PUTIN UZIMA ORUŽJE U RUKE Ruski zvaničnik otkrio detalje (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

Ruski predsednik Vladimir Putin uzima oružje „veoma često“, jer voli „da isprobava nove modele“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ranije ove nedelje, Putin je pucao iz puške tokom posete mobilisanim trupama na obuci.

„Ne mislim da je to povezano sa vojnom operacijom, pogotovo što se Putin naoružavao daleko više od dva puta, već vrlo, vrlo često. Potpuno normalna praksa. On sam voli da isproba neke nove modele i oni mu se iznova predstavljaju“, rekao je on ruskim novinarima u petak.

Putin je u četvrtak, zajedno sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom, posetio poligone u zapadnoj Rjazanskoj oblasti kako bi iz prve ruke video pripremu mobilisanih trupa.

Pokazana im je standardna oprema koja je izdata regrutima, uključujući uniforme, šlemove i pancire, kao i vojne čizme za jesen i zimu.

Putin se susreo i sa nekim od vojnih obveznika i posetio strelište na poligonu, gde je ispalio nekoliko hitaca iz snajperske puške Dragunov (SVD).

Krajem septembra Putin je naredio delimičnu mobilizaciju u Rusiji kako bi podstakao tekuću vojnu operaciju u Ukrajini koja je počela 24. februara. Moskva želi da regrutuje 300.000 ljudi. Više od 260.000 je već mobilisano.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading