KRAJ MOBILIZACIJE U RUSIJI Oglasio se zvanični Kremlj
Foto: mil.ru

Ruska vlada još nije odredila tačan datum za okončanje nacionalne delimične mobilizacije, rekao je u petak novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Zvaničnik se osvrnuo na izjave predsednika Vladimira Putina prošle nedelje, u kojima je rekao da će upis vojnih rezervista biti završen za „otprilike“ dve nedelje.

Peskov je odbio da ponudi bilo kakve dodatne informacije, navodeći: „Ne postoji vremenski okvir koji bi bio tačniji. Neki regioni su već završili proces na svom nivou, u nekim regionima se nastavlja delimična mobilizacija“, rekao je on.

Putin je naredio delimičnu mobilizaciju trupa u Rusiji 21. septembra.

Ministarstvo odbrane je tada saopštilo da planira da pojača snagu stajaće vojske za oko 300.000 ljudi. Ministar odbrane Sergej Šojgu je 4. oktobra prijavio da je u procesu upisa premašio standard od 200.000 vojnika.

Ruski predsednik je najavio kraj mobilizacije za nekoliko nedelja tokom konferencije za novinare u Astani, u Kazahstanu, prošlog petka.

Peskov je prokomentarisao i tvrdnje da je deo mobilisanog osoblja poslat na liniju fronta bez odgovarajuće obuke, a da je deo izgubio život.

„Nemamo nikakve detalje, ali svi smo videli te izveštaje. Oni će svakako biti istraženi“, rekao je on i dodao da je u ovom slučaju Ministarstvo odbrane nadležan resor Vlade.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading