LAVROV BESAN Ruske diplomate na Zapadu rade u nehumanim uslovima!
EPA

Ruske diplomate u zapadnim zemljama neprekidno su suočene sa problemima i pretnjom od stresnih situacija, a što je najvažnije za diplomate, nema posla otkada je Evropa presekla sve ekonomske odnose sa Rusijom, rekao je Lavrov, preneo je TAS S.

Šef ruske diplomatije je istakao da je Zapad stao na stranu onih koji žele da ožive nacizam, jer podržava Ukrajinu. U tim uslovima, Rusija se okreće zemljama koje su spremne na ravnopravnu i obostrano korisnu saradnju, naveo je Lavrov.

Prema njegovim rečima, zemlje takozvanog trećeg sveta u Aziji, Africi i Latinskoj Americi sada zaslužuju posebnu pažnju Rusije za moguću saradnju.

Lavrov je rekao da će sve diplomirane diplomate biti raspoređene na radna mesta. On je ukazao da je Rusija godinama upozoravala da je stvaranje pretnji na njenim granicama neprihvatljivo, a da je režim u Kijevu zabranjivao Rusima da koriste ruski jezik u obrazovanju, medijima, kulturi i mnogim drugim segmentima.

Lavrov je podsetio da je Kijev osam godina bombardovao Donbas, ubijajući, kako tvrdi, žene i decu, a da to Zapad nijednom rečju nije osudio.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading