"PUTIN NE SME DA ISPUNI PRETNJE" Hodžis: Ruskog predsednika sprečava samo jedna stvar
Foto: EPA/ MAXIM SHIPENKOV

- Naravno da postoji rizik, naravno da postoji zabrinutost. Ali mislim da Kremlj neće upotrebiti nuklearno oružje iz jednog prostog razloga - znaju da bi Amerika morala da uzvrati. Direktno ućešće Sjedinjenih Država značilo bi totalnu katastrofu za Kremlj, a oni to dobro znaju. Veoma je važno da međunarodna zajednica šalje te poruke Kremlju, a posebno onima u Putinovom neposrednom okruženju: ne postoji ama baš nijedna pozitivna stvar koja može da se desi ukoliko Rusija upotrebi nuklearno oružje. Neka se postaraju da mu to ne padne na pamet - rekao je on za medije.

Što se tiče opcija koje su pred Amerikancima ukoliko do toga ipak dođe, general smatra da bi odluka bila doneta u skladu sa potezima Rusije.

- Predsednik Džo Bajden će pred sobom imati više opcija, i kinetičke i nekinetičke, i nuklearne i nenuklearne. Pretpostavljam da bi odluka bila doneta u skladu sa onim što je Rusija uradila. Pretpostavljam. takođe, da bi sve bilo urađeno skupa sa saveznicima i da bi prvi potezi bili rađeni pažljivo, kako ne bi došlo do dodatne eskalacije - kazao je.

Pratite nas i na Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading