KAKO PROTIV RUSIJE? Zapad razmatra pet opcija za nastavak borbe
Alo! Ilustracija /J.V.

Prvi uključuje udar na rusku teritoriju korišćenjem strateškog naoružanja. Međutim, stručnjaci smatraju da je ovaj scenario krajnje malo verovatan. Članice NATO-a strahuju da će takve akcije izazvati sukob punih razmera koji rizikuje da eskalira u nuklearni rat između Zapada i Rusije.

Kao druga moguća opcija, razmatra se mogućnost udara na ruske trupe u Ukrajini. Kako NATO to planira da uradi nije precizirano. Treći scenario podrazumeva napad na Crnomosku flotu Ruske Federacije ili neki poseban objekat Oružanih snaga Rusije.

Sledeća opcija podrazumeva pooštravanje režima sankcija Rusiji. Zapad je već uveo veliki broj ekonomskih ograničenja Ruskoj Federaciji, a u slučaju eskalacije situacije ona mogu biti pooštrena. Četvrta opcija je najpasivnija. SAD i njihovi saveznici mogu odlučiti da se ne suprotstave otvoreno Moskvi i umesto toga nastave da snabdevaju Ukrajinu novim oružjem.

Peti scenario predviđa politički i diplomatski pritisak na Rusiju, što će rezultirati otpočinjanjem pregovaračkog procesa sa Moskvom. Međutim, to može da spreči ukrajinska strana, koja je rešena da vojnim putem nastavi sukob sa Ruskom Federacijom.

Pratite nas na Telegramu!

Komentari (0)

Loading