EVO KO STOJI IZA ODLUKE Marija Zaharova o špijunskoj aferi u Crnoj Gori
Foto: Shutterstock/Instagram

Moskva je ubeđena da Zapad stoji iza odluke Crne Gore da protera šestoro ruskih diplomata, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je rekla da se jasno vidi trag Zapada iza još jednog antiruskog napada u nizu.

- Podgorica je u posljednjih nekoliko godina radi političkih ciljeva navikla da bezuslovno prati rusofobnu "politiku odvraćanja", koju su nametnuli Amerikanci i Britanci i koja sada dostiže maksimalnu brzinu pod izgovorom događaja u Ukrajini - istakla je Zaharova.

Zaharova je navela da je nemoguće objasniti kako je Crna Gora, koja je istorijski povezana sa Rusijom bliskim i prijateljskim odnosima, postala neprijateljski nastrojena.

Prema njenim rečima, izjave o "ruskoj pretnji" su verovatno namenjene za odvraćanje pažnje sa unutrašnjih političkih problema, jer Crna Gora nije dala zvanično objašnjenje za proterivanje diplomata i krije se iza medijskog izveštavanja.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo je juče da proteruje šestoro ruskih diplomata u okviru antišpijunažne istrage u toj zemlji.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će odgovoriti na proterivanje i da je suspendovan rad konzularne kancelarije Ambasade Rusije u Crnoj Gori.

Pozivajući se na neimenovane izvore, crnogorski list "Vesti" objavio je da je juče privedeno nekoliko crnogorskih državljana u Podgorici, pod sumnjom da su špijunirali za Rusiju.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović potvrdio je da su izvršena hapšenja i pretresi nekoliko crnogorskih državljana.

Pratite nas i na Telegramu!

Komentari (0)

Loading