TO JE REKAO I PREDSEDNIK RUSIJE Evo šta stoji iza reči Medvedeva o "nuklearnoj apokalipsi"
Foto: Alo ilustracija

"On se pozivao na naše doktrinarne dokumente. Zato je dovoljno ovde pomenuti relevantne odredbe (nuklearne) doktrine“, rekao je Peskov, preneo je TASS.

Medevedev je ranije danas napisao na svom Telegram kanalu da Rusija ima pravo da upotrebi nuklearno oružje ako je potrebno, u unapred određenim slučajevima.

"U strogom skladu sa Osnovama državne politike u oblasti nuklearnog odvraćanja. Ako smo mi ili naši saveznici napadnuti tom vrstom oružja. Ili ako agresija upotrebom konvencionalnog naoružanja ugrozi samo postojanje naše države. To je nedavno direktno rekao predsednik Rusije", naveo je Medvedev.

Istakao je da će Rusija, pored toga, učiniti sve da spreči pojavu nuklearnog oružja kod, kako je napisao, "neprijateljskih suseda", navodeći kao primer Ukrajinu, koju, prema njegovoj oceni, kontrolišu zemlje NATO.

Medvedev smatra da je besmisleno računati na razum i političku volju kijevskog režima, ali da još postoji krhka nada za zdrav razum i osećaj samoodržanja kod zemalja koje podržavaju Kijev.

"Oni razumeju da ako pretnja Rusiji pređe utvrđenu granicu opasnosti, mi ćemo morati da odgovorimo. Ne pitajući nikoga za dozvolu, bez dugih konsultacija. I sigurno nije blef", napisao je Medevedev.

On je dodao da, ako zamislimo da je Rusija prinuđena da upotrebi najstrašnije oružje protiv "ukrajinskog režima", veruje da se NATO ni u takvoj situaciji neće direktno mešati u sukob i dodaje da je za Severnoatlantsku alijansu mnogo važnija bezbednost Vašingtona, Londona, Brisela od sudbine Ukrajine.

"Prekomorski i evropski demagozi ne nameravaju da stradaju u nuklearnoj apokalipsi", smatra Medvedev.

Pratite nas i na Telegramu!

Komentari (0)

Loading