OGLASIO SE PESKOV O MOBILIZACIJI Razumemo histeričnu reakciju
EPA

-Nekako se mogla razumeti histerična, krajnje emotivna reakcija u prvim satima nakon objave delimične mobilizacije, čak i prvog dana, jer je, zaista, postojala izvesna nestašica informacija, što je takođe razumljivo i opravdano. Ali, od juče su aktivirane sve informativne telefonske linije i biroi u skladu sa odlukom vlade, rekao je Peskov u petak.

-Ministarstvo odbrane redovno odgovara na sva pitanja, sve telefonske linije rade, građani ih kontaktiraju, postavljaju sva pitanja, mediji objavljuju odgovore Ministarstva odbrane, izjave vojnih komesara. Informacije sada ne manjkaju, dali smo ljudima opcije da postavljaju pitanja, dodao je on.

On je pozvao da se informacije sagledaju trezveno i objektivno i da se ne naseda na provokacije u vezi sa mobilizacijom.

-Postoje, naravno, određene provokativne informacije, ogroman broj lažnih izveštaja na društvenim mrežama. Treba se prema svemu tome odnositi trezveno, objektivno i promišljeno, ne nasedati na te provokacije, objasnio je Peskov.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 21. septembra proglasio delimičnu mobilizaciju u Rusiji.

Ministar odbrane Sergej Šojgu objasnio je da će biti angažovano 300.000 rezervista koji će proći obuku pre nego što budu poslati u zonu specijalne vojne operacije.

Nacrt neće uključivati studente i regrute. Regrutovaće se samo građani koji su služili vojni rok.

Ministar je istakao da se mobilizacija sprovodi pre svega radi kontrole nad teritorijama oslobođenim tokom specijalne vojne operacije.

 

 

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading