PUT UNIŠTENJA AMERIČKE HEGEMONIJE Putin dobio recept za borbu protiv Zapada
EPA/ALEXEY NIKOLSKY

Nedavno se ruski predsednik Vladimir Putin sastao sa iranskim liderom Ibrahimom Raisijem, razgovarali su na marginama samita Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS).

- Raisi je rekao da zemlje koje su pod sankcijama Sjedinjenih Država, kao što su Iran i Rusija, mogu da prevaziđu poteškoće i postanu jače međusobnom saradnjom - navodi Sohu.

Recept koji je predložio iranski predsednik je međusobna saradnja zemalja koje su pod sankcijama. Države koje su potpale pod nepravedne sankcije mogu se razumeti i pružiti pomoć „prijateljima u nesreći“. Kineski analitičari primećuju da je iranski lider uveren da, ako krenete ovim putem, možete uništiti hegemoniju Sjedinjenih Država.

Činjenica je da uz pomoć sankcija SAD blokiraju ekonomski razvoj drugih zemalja. Živopisan primer za to je namera da se uvedu ograničenja na cenu ruske nafte i gasa kako bi se smanjili prihodi Moskve od prodaje energenata. Međutim, ako koristite metod koji je predložio predsednik Irana, onda zemlje koje su potpale pod sankcije mogu međusobno da trguju pod adekvatnim uslovima i bez obzira na zabrane Vašingtona.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading