HIPERSONIČNE RAKETE NIŠANE KIJEV Putin spreman da svom snagom udari na Ukrajinu? Loše vesti dočekale Zelenskog
Foto: Youtube/Printscreen

Međutim, situacija i nije baš toliko sjajna. Naime, vojni vrh izvestio je ukrajinskog predsednika Zelenskog da postoji izvesni rizik od udara ruskih oružanih snaga hipersoničnim raketama tipa Kinžal iz zone Kalinjingrada na centra odlučivanja u samom Kijevu, ali i Lvovu i drugim gradovima Ukrajine. Vojni vrh posban osvrt napravio je na zonu gde se okupljaju vojni savetnici.

 

 

Međutim, za sada takav nagoveštaj i ne postoji ni u najavi, ali vojni vrh Ukrajine na osnovu obaveštajnih informacija pretpostavlja da se to može dogoditi u slučaju napada Oružanih snaga Ukrajine, ako pokrenu ofanzivu u nameri da poremete referendum u Donjeckoj, Luganskoj i Hersonskoj oblasti da se priključe Ruskoj Federaciji ili posle njihovog pripajanja, kada bi Ukrajina trebala da te oblasti vrati pod svoju kontrolu.

Mnogi smatraju da smo blizu jednog od ključnih momenata ove krize za koju navode da se radi o "Endspile", odnosno kraj igre.

 

 

Inače lider samorpoglašene Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik početkom ove nedelje potpisao je Zakon o referenudumu o pitanju prisajedinjenja Ruskoj Federaciji, kao subjektu Ruske federacije. Sličan zakon poptisali su lider Donjske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti. Referendum se održava od 23. do 27. septembra 2022.

Pratite nas na Telegramu!

Komentari (0)

Loading