"KLINCI SU NERVOZNI" Kako je zapad reagovao na Putinov govor?
Printscreen

Voditelj Vladimir Solovjev u programu svoje emisije Solovjev UŽIVO, detaljno je govorio o reakciji Zapada na Putinovu izjavu o delimičnoj mobilizaciji, a takođe je objasnio zašto su zapadni mediji oštro reagovali na odluku Moskve.

Vladimir Solovjev je skrenuo pažnju na činjenicu da je Zapad preterano reagovao na odluku predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina da započne postupak delimične mobilizacije u zemlji. Strani mediji su bukvalno napravili pravu informativnu histeriju, iznoseći svoje pretpostavke o tome kakve će nove korake Rusija preduzeti u međunarodnoj areni. Na osnovu takve reakcije stranih izdanja, može se povući paralela sa reagovanjem zapadnih zemalja na takve vesti, navodi FBA „Ekonomija danas“.

„Važan dan. Važne izjave. Zapad je već sišao sa uma. Zapad je histeričan. Oni jednostavno ne razumeju šta da rade ako pogledate naslove zapadnih novina. Le Figaro, Vašington post, Blumberg, CNN – ukratko, klinci su nervozni. „Gardijan“, „Skaj njuz“, „Fajnenšel tajms“, „Volstrit dzornal“ – svi“, rekao je Solovjev.

Zelenski nije gledao govor

Sa druge strane, ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski dao je intervju nemačkom Bildu u kome je govorio o ratu u Ukrajini, osvrnuo se na Putinov govor za koga je rekao da ga nije gledao, jer na drugi način dobija sve potrebne informacije i da nije ništa novo rekao, ali se više osrvnuo na temu upotrebe nuklearnog naoružanja.

Povodom Putinove indirektne pretnje da će upotrebiti nuklearno oružje, Zelenski je rekao:

„Ne verujem da će on upotrebiti ovo oružje. Mislim da mu svet neće dozvoliti da koristi to oružje."

 

 

Komentari (0)

Loading