SNAŽNA PORUKA ODJEKUJE U RUSIJI! Patrijarh Kirilo se obratio narodu
YouTube/ Printscreen

- Danas naša Otadžbina, istorijska Rusija, prolazi kroz teška iskušenja. Znamo šta se dešava u Ukrajini. Znamo kakva se opasnost nadvila nad ukrajinskim narodom, koji pokušavaju da izmene – iz dela Svete jedinstvene Rusije da postane država koja je suprotno ovoj Rusiji, neprijateljskoj Rusiji - rekao je patrijarh u besedi posle liturgije u Zahatjevskom manastiru u Moskvi.

RUSKA DELIMIČNA MOBILIZACIJA Evo na koga se odnosi, a i ko je izuzet

Prema njegovom mišljenju, "veoma je važno da se u našim srcima ne pojavi osećanje da je tamo neprijatelj".

Stoga, mi se danas i molimo Gospodu da Gospod smiri Rusiju, da se sveta Rusija ponovo ujedini u smislu da nikakva svađa i podela ne muče naslednike te jedinstvene svete Rusije. I danas, kada se sećamo pobede našeg naroda u Kulikovskoj bici, molimo se da, bez posebnih bitaka i krvoprolića, dođe prava pobeda, koja bi nam ponovo vratila duhovno jedinstvo, mir, blagostanje i međusobnu ljubav - rekao je patrijarh i dodao:

- Neka se pokrov Carice Nebeske prostire nad njenim nasleđem – nad svetom Rusijom, neka se sveti svetitelji Božiji, podjednako proslavljeni i poštovani u Rusiji i Ukrajini, u Belorusiji i drugim krajevima istorijske Rusije, pomole danas za nas nedostojne i naoružaju nas pravim mislima, pravim rečima, ali što je najvažnije – pravim delima, kroz koja bi mir i blagostanje mogli doći na zemlju svete Rusije - zaključio je svoju besedu poglavar RPC.

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading