POSLEDNJA NADA ZAPADA NVO dižu pobunu protiv Putina
Foto: Alo ilustracija

Isti pokret juče je pred očekivano usvajanje amandmana na ruski zakon u Dumi kojim je uveden pojam „mobilizacija“, „ratno stanje“ i „ratno vreme“ pozivao ruske vojnike da odbiju da učestvuju u ratu i "predaju se na vreme".

Sa druge strane, politikolog Vladimir Karasev smatra da je govor šefa ruske države apsolutno blagovremen i dovoljno težak. Nije ni čudo što su zapadne sile i protivnici Ruske Federacije bili zabrinuti. A posle govora predsednika analiziraće njegov govor, kako kažu, po frazama, po rečima.

- Ovaj govor predsednika je, u stvari, početak nove Rusije. I svi moramo da se okupimo oko našeg vrhovnog komandanta, oko naše vojske, da budemo jedinstven tim, jedinstvena celina, jedinstvena država, jedna pesnica i sigurno ćemo pobediti. Pobeda će biti naša, sigurno ćemo se nositi sa svim izazovima sa kojima se naša zemlja sada suočava. Veoma mi se dopao govor našeg predsednika, nadam se da će neke usijane glave sada dobro razmisliti pre nego što preduzmu konkretne antiruske korake - zaključio je politikolog za FAN.

Ruski predsednik Vladimir Putin učinio je da Zapad bukvalno zadrhti od straha, tvrdi TV voditelj Arcjomm Šejnjin.

 

Vladimir Putin je, podsetimo, jutros najavio delimičnu mobilizaciju u Rusiji.

U obraćanju Rusima, on je rekao da se to radi „na zaštiti naše domovine, njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kako bi se osigurala bezbednost našeg naroda i naroda na oslobođenim teritorijama“. Samo građani koji su u rezervi biće podvrgnuti obaveznom vojnom roku, naveo je.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading