UKRAJINA JE PROŠLA TAČKU BEZ POVRATKA "Pregovori ne dolaze u obzir", kaže visoki ruski zvaničnik
Foto: Telegram Printscreen

Neće biti razgovora sa Ukrajinom nakon što republike Donbasa i druge teritorije koje Kijev smatra svojima odluče da se pridruže Rusiji, izjavio je u sredu Leonid Slucki, visoki poslanik i šef ruske Liberalno-demokratske partije.

„Kijev je prekršio sve moguće sporazume... Tačka bez povratka u pregovaračkom procesu je odavno prošla“, rekao je Slucki, a prenosi agencija Interfaks.

Predsednik Vladimir Putin rekao je da će Moskva poštovati ishod predstojećih referenduma bivših i sadašnjih ukrajinskih regiona o ulasku u sastav Rusije.

U Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u ukrajinskoj oblasti Herson i Zaporožje, trebalo bi da se glasaju od petka. Slucki, koji je na čelu komiteta za spoljne odnose u Donjem domu ruskog parlamenta, predvideo je da će se glasati za pridruživanje Rusiji i da nakon što Moskva prihvati zahteve, neće biti smisla dalji razgovori sa Kijevom.

„Pregovori, nažalost, već neko vreme ne dolaze u obzir. Zapad i hunta u Kijevu koju podržava, izjavili su da nisu spremni za pregovore“, rekao je poslanik novinarima, a prenosi agencija TASS. Zvaničnici u Kijevu i zapadnim zemljama osudili su u utorak najave o predstojećim referendumima, rekavši da neće priznati rezultate.

Ukrajinsko rukovodstvo je obećalo da će nastaviti sa naporima da povrati teritorije.

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading