PRITISNITE DUGME I SVE ĆE PROĆI Vladimir Putin ima rešenje
Alo

Predsednik Rusije Vladimir Putin je govorio juče o ukrajinskoj kontraofanzivi i najavljenom navodnom "blickrigu". Upozorio je da će ruske trupe uputiti adekvatan odgovor Ukrajini ukoliko se budu našle pod većim i ozbiljnijim pritiskom.

On je ukrajinsku ofanzivu nazvao "zapadnom zaverom za slom Rusije" i naveo je da se toma mora stati na put.

Putin je boravio u uzbekistanskom gradu Samarkand, na samitu Šangajske organizacije. Ovo je bilo prvo njegovo obraćanje nakon navodnog povlačenja ruske vojske iz Hersonske oblasti na severoistoku Ukrajine. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je tada rekao da Rusija navodno cilja ukrajinsku civilnu infrastrukturu, uključujući brane i civilne zgrade.

Što se tiče "zelene agende", predsednik Rusije je rekao da njegova zemlja nema nikakve veze sa energetskom krizom i ističe da bi Evropska unija mogla da reši problem sa snadbevanjem gasa ukoliko bi ukinula sankcije koje sprečavaju otvaranje gasovoda "Severni tok 2".

"Ako imate želju, ako vam je tako teško, samo ukinite sankcije Severnom toku 2, što je 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, samo pritisnite dugme i sve će proći“, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Severni tok 2" izgrađen je pre godinu dana, ali je Nemačka odlučila da ga zaustavi samo nekoliko dana pre nego što je Rusija poslala svoje trupe u Ukrajinu 24. februara ove godine.

Cene gasa u Evropi su udvostručene od početka godine zbog manjih isporuka iz Rusije usled nekoliko paketa sankcija od strane Evropske unije.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

Komentari (0)

Loading