NOVA TAKTIKA KREMLJA Ovo je Putinov čovek od poverenja
YouTube/ Printscreen

Poznati ruski bloger primetio je da Prigožin uvodi "staljinističku" metodu koja omogućuje Kremlju da izbegne naređivanje opšte mobilizacije koja bi mogla da izazove socijalne napetosti u ruskom društvu, piše Index.hr.

Inače vojni blogeri stalno hvale Prigožinov uspjeh u Ukrajini, a neki su čak rekli da bi on trebalo da zameni ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua, kog blogeri i stručnjaci iz Kremlja krive za ruski poraz oko Harkivske oblasti.

Poznati ruski vojni dopisnik i bloger Maksim Fomin (alias Vladlen Tatarski) tvrdi da je razgovarao s Prigožinom o situaciji na ukrajinsko-ruskoj granici nakon povlačenja ruskih snaga u tom području.

Sastanak Prigožin-Fomin, ako se dogodio, mogao bi značiti da Kremlj pokušava da odgovori na višemesečne pritužbe blogera da rusko ministarstvo odbrane nije slušalo njihove kritike koje naglašavaju neuspešnost ruskog višeg zapovedništva.

Za Prigožina se kaže da je Putinov čovek od poverenja, a njegov odnos s vojnim blogerima mogao bi pomoći da se zadrži podrška tih vojnih blogera za ratne napore Kremlja.

Pratite nas i na Telegramu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading