ZAHAROVA O UKRAJINSKOM BEZBEDNOSNOM PROJEKTU: To će opustošiti Zapad
EPA/ SERGEI ILNITSKY

„Dovesti u potpunu zavisnost zapadne zemlje, obavezujući ih da nastave sa ogromnom pomoći kijevskom režimu će ih opustošiti. Zamislite – to se predlaže državama koje sada brinu kako da prežive zimu. Zamislite – govorimo o razvijenim zemljama“, naglasila je ona.

Ona je objasnila da države brinu zbog predstojeće zime ne zbog toga što je neki meteor zbrisao sa lica zemlje energetiku ovih država i ne zato što su se izlili Rajna, Dunav, Sredozemno more izašlo iz korita i potopilo elektrane.

„Ne zbog toga, već zato što je nevolja došla naglo u vidu vašingtonskih učitelja koji su govorili Evropskoj uniji kako da žive i šta da rade. A sada, razvijene države su momentalno skliznule na nivo nerazvijenih zemalja, koje ne znaju kako da se ugreju“, objasnila je Zaharova.

Ona je dodala da se zemljama koje su se već našle u takvom položaju „nudi tako strašno ropstvo da se svojom krvlju obavežu na užas bez kraja“.

Kabinet ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog objavio je nacrt „Kijevskog sporazuma o bezbednosti“ – nacrta dokumenta o davanju međunarodnih garancija Kijevu. Između ostalog, uz nacrtu dokumenta se navodi da zemlje koje potpišu ukrajinske bezbednosne garancije biće dužne da pruže Ukrajini vojnu pomoć u slučaju agresije protiv nje.

Ranije je zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF Dmitrij Medvedev izjavio da kijevski režim nastavlja da izmišlja neke „bezbednosne garancije“ za budućnost, ali je jasno da ih Ukrajini ne mogu dati nikakvi susedi.

Putin i Šolc: Rusija nudi pomoć za siromašne zemlje - Alo.rs

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

 

 

Komentari (0)

Loading