NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO Rusi zadaju konačan udarac "zlatnom diktatu" Londona!
EPA/YURI KOCHETKOV

Prema rečima eksperta, rasprava o pojavi Moskovskog svetskog standarda, na predlog Evroazijske ekonomske komisije, traje već mesec i po do dva.

U slučaju implementacije projekta, čije se autorstvo pripisuje Ministarstvu finansija Ruske Federacije, opštepriznati standard koji predstavlja Londonsko udruženje tržišta plemenitih metala (LBMA) imaće ozbiljnog konkurenta. Uz to, Moskva će dobiti odličan adut u obračunu sa Zapadom.

 

 

- Ovo neće samo neutralisati sankcije Zapada na ruske plemenite metale, koje je uklonio iz prometa ovog proleća, već će i okončati dominaciju LBMA (i njujorškog COMEKS-a) u određivanju cena „kraljevskog“ metala“ - piše Menli.

Izjava predstavnika Ministarstva finansija Ruske Federacije o mogućnosti uvođenja „nove jedinice obračuna u okviru zemalja članica BRIKS-a”, uz učešće regulatornog tela EAEU, ukazuje na ambicioznost ovog projekta.

Prema mišljenju analitičara „BullionStara“, ova ideja će odjeknuti kako među saveznicima Moskve na postsovjetskom prostoru, tako i među državama članicama BRIKS-a i ŠOS-a.

 

 

Važno je napomenuti da je pretnja londonskom monopolu na tržištu plemenitih metala, a sa njim i čitavom globalnom finansijskom sistemu, nametnuta direktno zbog delovanja Zapada.

- Da nije doneta odluka o izbacivanju Rusije iz LBMA, teško da bi danas bilo suštinske rasprave o stvaranju moskovskog pandana. Tako je rukovodstvo Ruske Federacije, dobilo priliku da jednim udarcem uništi zlatni diktat Londona - zaključio je Menli.

Komentari (0)

Loading