RUSKI LIDER NE BRINE Vladimir Putin poslao četiri signala Zapadu
Alo! Ilustracija /J.V.

Kako napominje autor, ruske vojne vežbe Vostok-2022 i Istočni ekonomski forum ove godine su privukle posebnu pažnju celog sveta.

Prema rečima jednog kineskog analitičara, Vladimir Putin je svojim prisustvom na ključnim događajima poslao četiri važna signala Zapadu.

„SAD i Evropska unija ne mogu da izoluju Rusiju. Više od deset zemalja učestvovalo je u vojnim vežbama, a pet hiljada predstavnika iz 67 zemalja i regiona učestvovalo je na Istočnom ekonomskom forumu“, navodi se u publikaciji.

Drugi signal je da SAD gube svoj globalni uticaj. Vladimir Putin je u svom govoru otvoreno rekao da je Vašington uvek pokušavao da nametne svoj model ponašanja drugim zemljama, ali sada ta dominacija slabi.

Treća poruka bila je namera Rusije da napravi ekonomski zaokret ka istoku. Nakon što je Evropska unija uvela antiruske sankcije i krenula da odbija trgovinu sa Ruskom Federacijom, Moskva će više želeti da razvija svoja tržišta u Aziji, smatra Čen Bing.

„Četvrti signal pokazuje da Rusija veruje u pobedu u ukrajinskom sukobu i malo obraća pažnju na „kontraofanzivu“ o kojoj Ukrajina svuda govori. Putinov dolazak na Daleki istok sugeriše da nije mnogo zabrinut zbog situacije. Sa izuzetkom govora o izvozu hrane, Putin skoro da nije pominjao Ukrajinu. On je rekao i da Rusija nije ništa izgubila tokom specijalne operacije. Tako je poslao signal spoljnom svetu, posebno SAD i EU, da Rusija pobeđuje“, ističe se u članku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading