PROŠIRENA CRNA LISTA Na ruskom spisku sankcija i vojno rukovodstvo nekih zemalja EU
AP photo

- Kao odgovor na sankcije protiv fizičkih i pravnih lica iz Rusije doneta je odluka da se proširi spisak predstavnika iz EU i zemalja-članica, kojima se u skladu s federalnim zakonom ‘O pravilima izlaska iz Ruske Federacije i ulaska u Rusku Federaciju’ od 15. avgusta 1966. godine № 114-FZ zabranjuje ulazak na teritoriju naše zemlje - napisano je u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Kako se navodi, u novi crni spisak Rusije uvršteno je visoko rukovodstvo EU, saradnici ministarstava odbrane na visokim pozicijama, predstavnici evropskih komercijalnih organizacija u sferi proizvodnje naoružanja i vojne tehnike, koji su učestvovali u isporukama vojne pomoći Ukrajini.

- Želimo da podsetimo inicijatore antiruskih sankcija da će sve neprijateljske akcije upućene Rusiji dobiti oštar odgovor sa naše strane - zaključuje se u saopštenju.

Kao odgovor na specijalnu vojnu operaciju Rusije u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading