PUTIN SE RUGA EVROPI! Problemi sa ruskim gasom doveli do apsurdne situacije
Tanjug/Ap

- Prvo su skočili napred, a onda su, nakon što su prekinuli snabdevanje ruskim gasom, vratili sve što su kritikovali - rekao je Putin na ekološkom forumu u Kamčatki.

On je naglasio da sve zemlje podržavaju smanjenje emisije štetnih gasova u atmosferu, istakavši da sve treba učiniti na vreme.

- A ako preskočite, nabavite jeftini ruski gas, a zatim sami prekinete njegovu isporuku i odmah se vratite na sve što je pre bilo osuđivano, uključujući i korišćenje uglja, to naravno nije najbolja opcija za rešavanje globalnih problema - rekao je Putin.

Da će problemi s ruskim gasom po Evropljane biti sve veći potvrdio je i ruski ministar energetike Nikolaj Šuljginov, koji je ocenio da je velika verovatnoća da se Evropa neće osloboditi ruskog gasa do 2027. godine, kako su iz EU najavljivali. On je dodao i da će, ako zemlje G7 budu ograničile cenu ruskog gasa i nafte, oni umesto njima biti preusmereni prijateljskim državama. Šuljginov je rekao i da će predstojeća zima pokazati koliko je realno uverenje Evrope da može bez ruskog gasa.

Predstavnik „Gasproma“ izjavio je da snabdevanje gasovodom Severni tok 1, koje je stopirano 2. septembra, neće biti obnovljeno dok nemačka kompanija „Simens enerdži“ ne popravi turbinu na kojoj je došlo do curenja motornog ulja. Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je da sankcije ometaju remont, te da odgovornost snose države koje su ih uvele.

Ćerka Katerina s naoružanim obezbeđenjem u Beču

PUTIN SE RUGA EVROPI! Problemi sa ruskim gasom doveli do apsurdne situacije

Tanjug/Ap

 

Austrijski mediji objavili su se Katerina Tihonova (36), ćerka Vladimira Putina, bez obzira na to što su joj uvedene sankcije EU šeta Bečom, i to sa naoružanim obezbeđenjem.

Mediji navode da je ona, od kada se našla pod sankcijama, čak četiri puta dolazila u Beč, dodajući da njen let nije bio najavljen.

- Više od 20 puta Putinova kćerka Katerina Tihonova poslednjih je godina putovala avionom u Nemačku. Razlog: Ona je u privatnoj vezi s Igorom Zelenskim, bivšim voditeljem bavarskog Državnog baleta, s kojim ima zajedničko dete. Nadležnim organima nije prijavljen nijedan od boravaka - navodi list „Austrija“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading