KREMLJ OBJAVIO VAŽNU INFORMACIJU Putin planira da poseti Donbas?
Foto: EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / RIA NOVOSTI

- Što se tiče putovanja predsednika, ne sumnjam da će se takav put desiti kada bude pravo vreme - rekao je on, preneo je TAS S.

Peskov je, takođe, podsetio na velike planove Rusije za razvoj Donbasa.

- Planovi razvoja su obimni, možete da vidite da je u toku izgradnja, puštaju se u rad novi objekti, ulažu se energični napori da se obnove svi sistemi od ključnog značaja za život. To uključuje vodovod, struju i društvene objekte. Intezivno se radi, tamo radi mnogo, mnogo hiljada ljudi. Nema sumnje da će se to nastaviti - istakao je portparol Kremlja.

On je naveo da će sastanak između predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog biti moguć pod uslovom da strane postignu dogovor o rešavanju situacije, ali da to još nije na dnevnom redu.

- Što se tiče sastanka Putin-Zelenski, ništa se nije promenilo. Sastanak nikome nije potreban radi sastanka. Da bi se takav sastanak održao i da bi sama ideja takvog sastanka bila na dnevnom redu, potrebno je da se radi, da se izgradi temelj sporazuma koji se može potvrditi na najvišem nivou. Ali to još nije na dnevnom redu - naglasio je Peskov.

Govoreći o dogovoru o žitu, on je podsetio da je ruski lider ranije dao veoma visoku ocenu posredničkih napora koje je Turska uložila u toj situaciji, uključujući napore koje je lično predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan uložio da deblokira pitanje žita.

- Na kraju su svi dogovori postignuti. Mehanizam funkcioniše - zaključio je Peskov.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading