"OVO JE JOŠ ALARMANTNIJE" Lavrov ne odustaje od odlaska u Ameriku: Hitno pismo stiglo na adresu UN
Alo

Oni bi trebalo da idu u Njujork kako bi prisustvovali opštoj debati na visokom nivou koja će biti održana između 20. i 26. septembra.

Nebenzja u pismu upućenom generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu navodi da dodatnu uznemirenost izaziva i to da vlasti SAD u proteklih nekoliko meseci neprestano odbijaju da odobre ulazne vize članovima ruske delegacije koja treba da učestvuje na zvaničnim događajima u UN:  "Ovo je još alarmantnije jer su vlasti SAD poslednjih nekoliko meseci stalno odbijale da izdaju ulazne vize jednom broju ruskih delegata dodeljenih da učestvuju u zvaničnim događajima Ujedinjenih nacija", navodi se u pismu, citiraju mediji.

Ruski ambasador ističe da Sjedinjene Države kao zemlja u kojoj je sedište UN treba da daju vize i da su prijave za prisustvovanje sastancima na višim nivoima počev od 19. septembra predati američkoj Ambasadi u Moskvi.

Nebenzja je od Gutereša zatražio da ponovo naglasi vlastima SAD da moraju hitno da daju tražene vize svim članovima ruske delegacije i njihovoj pratnji, uključujući novinare koji prate posetu Lavrova.

Portparol američke misije pri UN, koji nije želeo da se otkrije njegovo ime, uverio je AP da SAD ozbiljno shvataju obaveze svoje zemlje domaćina:

- Da bismo obezbedili blagovremenu obradu, više puta smo podsetili rusku misiju pri UN, kao i sve druge misije UN, da su SAD potrebne prijave što je pre moguće - rekao je portparol.

Komentari (0)

Loading