BRUTALNA PORUKA LAVROVA! "Sve je preko noći precrtano, spremite se!"
Printscreen

"Korak po korakom, pojačavajući nezakoniti pritisak na nas i druge zemlje, pripremajući osmi paket sankcija protiv nas, Zapad podriva sve temelje svetskog poretka koji je počivao na principima globalizacije koje je promovisao sam Zapad. Otvoreno tržište, slobodno preduzetništvo, fer konkurencija, pretpostavka nevinosti – sve je to preko noći precrtano. Odgovorićemo oštro, ali ne na našu štetu“, rekao je Lavrov, govoreći na obrazovnom maratonu "Znanje".

Kako je istakao, u Evropi se već čuju glasovi razuma o spremnosti da izađu u susret Rusiji, ali se ne mogu isključiti novi hirovi.

Printscreen

 

Istovremeno je poručio da princip reciprociteta niko nije ukinuo niti će ukinuti.

„Kada se uvode nezakonite sankcije, mi delujemo u nekoliko pravaca. Prvo, odgovaramo recipročno, ali ne nepromišljeno, kao što to u većini slučajeva rade naše zapadne kolege, kada im sankcije koje uvode protiv nas štete mnogo više nego nama. Mi to radimo tako da ne pucamo sebi u nogu, da ne štetimo sebi“, objasnio je šef ruske diplomatije.

Lavrov je skrenuo pažnju na to da Rusija takođe mobiliše zemlje koje se pridržavaju principa međunarodnog prava kako bi se suprotstavili takvim akcijama.

Komentari (1)

Loading