UBIJENA ĆERKA ALEKSANDRA DUGINA? Eksplodirao automobil, meta navodno bio njen otac (FOTO/VIDEO)
Foto: Telegram Printscreen

Prema preliminarnim izveštajima, žrtva je identifikovana kao Darija Dugina, ćerka kontroverznog ruskog mislioca Aleksandra Dugina, koga se na Zapadu ponekad prikazuje kao jednog od „glavnih ideoloških mozgova” Kremlja.

Lokalni mediji su već preneli da je Darija kolateralna šteta i da je stvarna meta napada bio njen otac.

Incident se dogodio na autoputu oko 20 kilometara zapadno od Moskve oko 21:45 po lokalnom vremenu, a svedoci tvrde da je eksplozija potresla vozilo tačno na sredini puta, razbacajući krhotine svuda unaokolo.

Prema fotografijama i video snimcima sa lica mesta, automobil je potom udario u ogradu, potpuno zahvaćen plamenom.

 

Službe hitne pomoći koje rade na licu mesta saopštile su da je najmanje jedna osoba bila u automobilu i da je odmah poginula u eksploziji, a žena čije je telo pronađeno izgorelo je do neprepoznatljivosti.

Međutim, više ruskih Telegram kanala i medijskih izvora navodi da je žena u vozilu bila tridesetogodišnja Darija Dugina.

Vlasti tek treba da potvrde identitet žrtve, ali je Aleksandar Dugin uočen na licu mesta ubrzo nakon incidenta, vidno šokiran, sudeći prema nekoliko video snimaka koji kruže društvenim mrežama.

 


Darija Dugina je politički komentator i ćerka profesora Aleksandra Dugina – kontroverznog filozofa poznatog po svojim antizapadnim, „neoevroazijskim“ stavovima, za kojeg su neki na Zapadu u više navrata rekli da je pokretačka snaga spoljne politike predsednika Vladimira Putina.

Poslednjih meseci, "CBS" ga je nazvao „teoretičarom krajnje desnice koji stoji iza Putinovog plana”, dok ga je "Vašington post" nazvao „krajnje desnim mističnim piscem koji je pomogao u oblikovanju Putinovog pogleda na Rusiju”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading