PUTINU RADE IZA LEĐA Visoki zvaničnik Kremlja šuruje sa Zapadom?
Foto: EPA/ MAXIM SHIPENKOV

Kako javlja britanski "Miror", tajni član elite okružene oko predsednika Rusije Vladimira Putina navodno je otkrio da je zvanični Kremlj u panici i očajnički želi da se okonča rat u Ukrajini. Mediji navode da taj izvor nudi da se započnu pregovori kako bi se prekinula borbena dejstva.

 

 

Svetski mediji ističu da se ovaj izveštaj našao među zapadnim obaveštajnim službama, a predstavnici smatraju da su bliski Putinovi savetnici zabrinuti zbog štete koje su sankcije nanele ruskoj ekonomiji usled vojne operacije u Ukrajini.

Neki zvaničnici Kremlja takođe su zabrinuti zbog borbi koje predstavljaju veliki rizik, kao što su okršaji u blizini nuklearne elektrane Zaporožje u Ukrajini.

"Miror" smatra da je kontakt najverovatnije uspostavljen sa američkom agencijom CIA ili sa nekim od zapadnih diplomata, a isti medij navodi da je to učinjeno Putinu iza leđa.

 

 

"Predstavnik Putinovog uskog kruga poslao je signal zapadu da postoji želja da se pokrenu pregovori. Među elitom u Kremlju vladi panika", prenosi "Miror" i navodi da je izvor u pitanju anonimni insajder zvanične Moskve koji je "jedan od stubova režima u Rusiji".

Sve o ratu u Ukrajini pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Komentari (0)

Loading