SVE ZBOG NUKLEARKE Rusija optužuje Gutereša
Tanjug

„U najužoj interakciji sa Agencijom uspeli smo da otklonimo sva teška pitanja u vezi sa organizacijom i održavanjem ovako složenog događaja u sadašnjim uslovima. Međutim, u poslednjem trenutku crveno svetlo je upalilo Odeljenje za bezbednost Sekretarijata UN. Putovanje je otkazano. Vlasti u Kijevu su to iskoristile da pojačaju svoje provokacije i granatiranje nuklearne elektrane“, navelo je rusko ministarstvo u saopštenju.

Iz Moskve dodaju da se nadaju da generalni sekretar UN Antonio Gutereš shvata svoju odgovornost i da se neće vešati u misiju IAEA preko njemu odgovornog odeljenja Sekretarijata.

MILOŠEVIĆ IZDAO KRAJINU, MLADIĆ PUSTIO HRVATE U KNIN! Šokantan intervju srpskog legionara: Giška nije ubijen s leđa!

„Sa svoje strane, spremni smo da pružimo maksimalnu moguću pomoć u rešavanju svih organizacionih pitanja“, navodi rusko ministarstvo.

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi je prošle nedelja pozvao na hitan prekid vojnih dejstava u blizini ukrajinske nuklearne elektrane u Zaporožju, upozoravajući na „veoma realan rizik od nuklearne katastrofe“.

Proruski guverner Zaporožja Evgenije Balicki rekao je da nuklearka trenutno radi normalno i najavio da će oko elektrane biti raspoređeni sistemi protivvazdušne odbrane.

Kijev i Moskva razmenjuju optužbe za granatiranje područja oko nuklearne elektrane Zaporožje, najveće u Evropi.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading