PUTIN I LUKAŠENKO ODLUČILI Moskva i Minsk spremaju velike stvari
Foto: AP Ramil Sitdikov

Beloruska BelTA dodaje da su dvojica lidera razgovarala i o ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, situaciji na postsovjetskom prostoru, isporukama ruskih energenata u Evropu i pitanjima koja se tiču Belorusije i Rusije.

Litvanija je danas proširila listu robe na koju se odnose mere ograničenja trgovine preko njene teritorije do ruske enkave Kalinjingrad, u okviru postupnog uvođenja ranije najavljenih sankcija Evropske unije, saopštio je portparol litvanske carine.

Lista sankcionisane robe od danas uključuje i beton, drvo, alkohol i industrijske hemikalije na bazi alkohola, naveo je portparol, a preneo Rojters.

Litvanija proširila trgovinske sankcije za Kalinjingrad

Litvanija je danas proširila listu robe na koju se odnose mere ograničenja trgovine preko njene teritorije do ruske enkave Kalinjingrad, u okviru postupnog uvođenja ranije najavljenih sankcija Evropske unije, saopštio je portparol litvanske carine. Gubernator ruskog regiona Kalinjingrad Anton Alihanov predložio je totalnu zabranu tranzita robe između tri baltičke zemlje i Rusije, kao odgovor na blokadu koju je ruskoj enklavi nametnula Litvanija.

Lista sankcionisane robe od danas uključuje i beton, drvo, alkohol i industrijske hemikalije na bazi alkohola, naveo je portparol, izveštava Rojters.

Kalinjingrad: Rusija da zabrani tranzit robe baltičkim zemljama

Gubernator ruskog regiona Kalinjingrad Anton Alihanov predložio je danas totalnu zabranu tranzita robe između tri baltičke zemlje i Rusije, kao odgovor na blokadu koju je ruskoj enklavi nametnula Litvanija.

"Recipročne mere koje predlažemo totalno zabranjuju kretanje robe između baltičkih zemalja i Rusije", naveo je Alihanov, preneo je Rojters.

Kalinjingrad bi bio izuzet od zabrane, dodao je on.

Litvanija je danas proširila listu robe na koju se odnose mere ograničenja trgovine preko njene teritorije do Kalinjingrada, u okviru postupnog uvođenja ranije najavljenih sankcija Evropske unije, saopštio je portparol litvanske carine.

Lista sankcionisane robe od danas uključuje i beton, drvo, alkohol i industrijske hemikalije na bazi alkohola, naveo je portparol.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading