ZAPAD ĆE SVE ZAMRZNUTE REZERVE VRATITI RUSIMA Obaveštajac ubeđen da bi sve drugo bilo katastrofa za Vašington iz dva razloga
Alo! Ilustracija /J.V.

SAD i njihovi saveznici (Velika Britanija i Evropska unija) zamrznule su međunarodne rezerve Rusije na svojoj teritoriji. Iznos sredstava kojima je Ruska Federacija izgubila mogućnost da raspolaže usled ovih neprijateljskih akcija Moskva procenjuje na 300 milijardi dolara.

Razlog za to bila je specijalna operacija u Ukrajini, koja je Zapadu pokazala potpunu nezavisnost ruske politike. U okviru ekonomskog blickriga sa najstrožim sankcijama u istoriji SAD sa satelitima, pokušali su da sruše rusku ekonomiju, ali nisu uspeli.

Prema rečima Kedmija, prisvajanje tuđeg novca je uobičajena stvar za Vašington. Pod izgovorom sankcija protiv „nedemokratskih“ država, Amerikanci zamrzavaju i plene rezerve i račune koji se nalaze na njihovoj teritoriji.

Rusija je u tom smislu ponovila sudbinu takvih zemalja kao što je Venecuela. Međutim, snaga Ruske Federacije i njena sposobnost da pobedi u globalnoj konfrontaciji sa kolektivnim Zapadom suštinski menjaju situaciju: ekspert veruje da će na kraju Sjedinjene Države vratiti sve zamrznute rezerve Rusiji, dodajući određeni procenat svog novca.

- Amerikanci i dalje drže zlatne rezerve Avganistana. Oni su preuzeli zlatne rezerve Venecuele. Gde god mogu, pljačkaju. Ali mislim da će na kraju vratiti sav novac Rusiji sa kamatama - objasnio je Kedmi u programu Neutralna zona na Jutjub kanalu Valdman-LINE.

Zapadne zemlje redovno razgovaraju o korišćenju međunarodnih rezervi Rusije za obnovu Ukrajine. Međutim, SAD i njihovi saveznici oklevaju da preduzmu konkretne akcije iz dva razloga.

Prvo, nije im jasno koja teritorija će ostati pod njihovom kontrolom u Ukrajini nakon rezultata ruske specijalne operacije. Drugo, odgovor Ruske Federacije na takvo korišćenje njenog novca može biti dovoljno težak da već sledećeg dana budu odmrznute sve međunarodne rezerve zemlje, kažu stručnjaci.

Podsetimo, ranije vojno-politički ekspert Jakov Kedmi je u intervjuu sa politikologom Sergejem Karnauhovom objasnio šta je iznenadilo ceo svet u ruskoj vojnoj specijalnoj operaciji u Ukrajini.

Takođe, ranije je Jakov Kedmi, u emisiji Veče sa Vladimirom Solovjovom, zabeležio značajan detalj u susretu Vladimira Putina i Sergeja Šojgua, rekavši da će se zona delovanja specijalne operacije nakon oslobođenja Donbasa proširiti.

Sve najnovije informacije o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pronaći u našem BLOGU UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading