GRADSKA TERETNA LUKA JE VEĆ NASTAVILA SA RADOM Ruske vlasti u Marijupolju obnavljaju i vodovod
EPA/ SERGEI ILNITSKY

- Voda je već dostupna u svim delovima grada, ali teče slobodnim padom za sada. Pumpe još nisu u funkciji zbog brojnih curenja - rekao je Ivaščenko i dodao da se remontni radovi obavljaju sedam dana u nedelji i da je uveren da će se ovi problemi rešiti do kraja meseca.

Ruske vlasti u Marijupolju planiraju da obnove rad luke za putnički saobraćaj, kako bi povezale grad sa ruskim Rostovom na Donu i gradovima Crnog mora, izjavio je Ivaščenko za TASS.

Prema njegovim rečima, gradska teretna luka je već nastavila sa radom.

- Imamo veliku luku, ali je njen rad otežan zbog nestašica struje - rekao je on.

Takođe je najavio da će metalurški kombinati Marijupolja, Iljič i Azovmaš biti obnovljeni najkasnije u leto 2023. godine, pošto bi industrijski potencijal grada trebalo da bude veliki.

IRANSKI MINISTAR ODGOVORIO NA AMERIČKE OPTUŽBE Imamo razne oblike saradnje sa Rusijom - Alo.rs

- Od danas, praktično svake nedelje isplovljavaju brodovi natovareni valjanim metalnim proizvodima. Dobijamo građevinski materijal. Gledamo da dobijemo dva konvertora struje od 200 tona. Dakle, to je već prilično veliko logističko čvorište - naglasio je Ivaščenko dodajući, da je luka Marijupolj još uvek povezana samo sa ruskim gradovima.

Marijupolj je pao pod rusku kontrolu u maju, nakon jednomesečne opsade.

Najmanje 1.348 civila je ubijeno tokom bitke za Marijupolj, uključujući 70 dece, saopštila je u junu visoki komesar UN za ljudska prava Mišel Bašele.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading