PESKOV O NOVOM POTEZU AMERIKE: Nadamo se da ovo što sad Bajden radi nije direktan udar na Rusiju
EPA

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan izjavio je u ponedeljak da će Bajden ove nedelje, kada se bude sastao sa liderima zemalja Persijskog zaliva u Saudijskoj Arabiji, zatražiti od njih da povećaju proizvodnju nafte kako bi se snizile cene benzina.

KONAČNO I NEKA DOBRA VEST IZ UKRAJINE Brodovi sa žitom počeli prolazak kroz ušće Dunava

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je takođe izjavio da Rusija, drugi najveći svetski izvoznik nafte posle Saudijske Arabije i najveći svetski izvoznik prirodnog gasa, visoko ceni saradnju sa Saudijskom Arabijom u okviru grupe vodećih svetskih proizvođača nafte OPEK+, navodi britanska agencija.

GRANATIRAN HARKOV Jedna osoba poginula, pet je povređeno

"Mi poštujemo sporazume koji su postignuti u okviru OPEK+ i visoko cenimo posao koji obavljamo sa našim partnerima, uključujući i vodeće, kao što je Saudijska Arabija. Veoma cenimo naše odnose i našu interakciju sa Rijadom i svakako se nadamo da izgradnja i razvoj odnosa između Rijada i drugih svetskih prestonica ni na koji način neće biti usmerena protiv nas", istakao je Peskov, prenosi Rojters.

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je u petak Zapad da nastavak sankcija njegovoj zemlji zbog sukoba u Ukrajini može izazvati katastrofalan rast cena energenata za potrošače širom sveta.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading