BRITANSKI TENKOVI STIGLI U POLJSKU Oklopna četa iz Ujedinjenog Kraljevstva je tu zbog Rusije (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube

Danas je u Poljsku stiglo 14 tenkova „Challenger 2“ koji su dodeljeni četi „A“ kraljevskih husara.

Britanski tenkovi će biti integrisani u poljsku 21. streljačku brigadu Podhale, 18. mehanizovane divizije na šest meseci, kao deo sve većeg vojnog prisustva Britanije u istočnoj Evropi posle od ruske invazije na Ukrajinu.


Britanija je rasporedila glavne borbene tenkove Challenger 2 u Poljsku kako bi omogućila Poljskoj da snabdeva Ukrajinu tenkovima T-72.

 

 

-Razmatramo  šta možemo da uradimo da zaštitimo zemlje kao što je Poljska, koje bi možda želele da pošalju teže oružje da pomognu u odbrani Ukrajinaca - rekao je premijer Boris Džonson na konferenciji za novinare u Indiji u aprilu.

-Razmišljamo da pošaljemo tenkove u Poljsku da im pomognemo dok pošalju neke od svojih T-72 u Ukrajinu. Moramo da pogledamo šta još možemo da uradimo vojno, moramo da nastavimo da pojačavamo ekonomske sankcije želimo da budemo sigurni da postoji talas za talasom pojačanog pritiska na Putina.

Ministarstvo odbrane je istog meseca saopštilo:

-Oni bi bili raspoređeni na kratkoročnoj osnovi i njima bi upravljalo osoblje Ujedinjenog Kraljevstva kako bi se premostio jaz između Poljske koja donira tenkove Ukrajini i pristizanja zamene.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading